Discussió

Huertas J, Iglesias E, Jané P, Jurado P, Puig T




Selenoproteïna (SelV)

La Selenoproteïna V és una selenoproteïna que no es troba anotada a selenoDB en Myotis lucifugus. És per això, que hem usat la query de la selenoproteïna d'Homo sapiens. En fer el blast, només trobem un scaffold amb un e-value prou petit com per considerar-lo. Teniu el blast accessible a la taula de resultats, prement qualsevol de les icones vermelles de la fila de SelV.

Al analitzar aquest hit però, ja podem veure a simple vista que la homologia no cobreix la zona de la selenocisteïna. Tot i això, vam decidir còrrer el programa igual, i vam observar que, efectivament, la query mostra molt poques semblances amb l'scaffold. Podeu comprovar el tcoffee aquí.

L'anàlisi mitjançant Seblastian no va mostrar cap element SECIS ni selenoproteïna en el nostre scaffold, el qual confirma la hipòtesi que SelV no existeix en el nostre genoma.

Com ja hem dit, en l'altre animal anotat del mateix gènere, Myotis lucifugus, tampoc hi trobem SelV. Així doncs, la tenim dues hipòtesis: donat que en altres vertebrats si trobem SelV, pot ser que aquesta es perdès en l'ancestre dels Myotis, o que es generès en un ancestre dels altres vertebrats no comú amb Myotis.