Discussió

Huertas J, Iglesias E, Jané P, Jurado P, Puig T




Selenocisteïna sintasa (SecS)

La selenocisteïna sintasa forma part de la maquinària de síntesi de selenoproteïnes. La seva query l'hem obtingut del genoma del Myotis lucifugus, ja que estava correctament anotat.

El resultat del blast es pot resumir en l'obtenció d'un sol scaffold estadísticament significatiu dels dos en total. L'scaffold significatiu és el KB112772.1 que té el mateix sentit que l'anotació (forward).

La predicció del gen ha estat realitzada tant amb exonerate (raw score 2393) com amb genewise (score 959.30 bits) donant a lloc un gen format per 11 exons i 10 introns. La proteina resultant té 493 aminoàcids.

El resultat del T-COFFEE ens mostra l'aliniament entre la nostra query i la proteïna predita, sent aquest molt bo (score 99)ja que tota la query està alineada. Només s'aprecia una deleció de 23 aa amb mismatch a partir del 38è aa.

Sorprenentment, quan estudiem l'estructura SECIS, ens apareix que sí que en té, contràriament al Seblastian. Això pot estar degut a que l'scaffold escollida té 23 aa amb mismatch, dels quals 10 es mostren amb la lletra X, és a dir, que poden indicar selenocisteïnes o codons Stop. Una altra hipòtesi ès que aquest SECIS sigui una predicciò d'una seqüència que, per atzar, sembla un element SECIS.

En qualsevol cas, concluim que SecS no és una selenoproteïna i es troba força conservada respecte la query del Myotis lucifugus.