Discussió

Huertas J, Iglesias E, Jané P, Jurado P, Puig T




Selenoproteïna N (SelN)

La SelN és una selenoproteïna que es troba anotada a selenoDB en Myotis lucifugus, però aquesta no comença per metionina (M), motiu pel qual agafem la query de Homo sapiens.

El blast ens dóna un sol hit en sentit contrari a l'anotació (-). L'scaffold KB168745.1 del qual parlem i on preveiem que es situi SelN, té una alta homologia amb la query i una puntuació de tcoffee elevada.

L'exonerate ens prediu dues proteïnes, però la segona la descartem ja que no conté la selenocisteïna. La proteïna escollida descrita per l'exonerate té 12 exons i 11 introns, amb una raw score de 2154. Per una altra banda, el genewise ha predit només una proteïna amb 12 exons i 11 introns també i un score de 922.87 bits.

L'estructura predita per ambdòs mètodes té un codó stop a la mateixa posició que la selenoproteïna de la query (aminoàcid 463). Pel que fa al tcoffee, com ja hem dit, trobem una puntuació alta que ens reafirma que la estructura està ben conservada. Podem veure que l'inici de la proteïna no es troba en el nostre scaffold, però probablement es degui a un problema en l'ensamblatge del genoma d'estudi.

Pel que fa a la predicció d'elements SECIS, el SECISearch 3 ens prediu un element SECIS a la posició 3', que ens valida la teoria que SelN és una selenoproteïna en Myotis davidii. D'altra banda, Seblastian ens confirma que en el nostre subseq trobem SelN, mostrant l'homologia del nostre scaffold amb la Selenoproteïna N de Bos taurus. El fet que SelN es trobi en diversos vertebrats, inclòs l'altre animal anotat del gènere Myotis, fa que trobar SelN en la nostra espècie sigui el resultat esperat.

Amb tota la informació reunida, podem predir l'estructura de la selenoproteïna: