Les Selenoproteïnes W (SelW) pertanyen a la família de les tioredoxines i, com a tals, actuen en processos d'oxidació-reducció, tot i que se'n desconeix la funció exacta. Es troben al citosol de les cèl·lules del múscul esquelètic i altres teixits en mamífers, i es creu que són activades durant la diferenciació muscular sota senyalització de MyoD. Dins de la família, només SelW1 conté selenocisteïna, mentre que SelW2 és una homòloga en cisteïna. Tot i pertanyer a la mateixa família, l’arbre filogenètic mostra que les SelW1 i SelW2 no presenten gaire homologia, cosa que també hem pogut observar en les proteïnes predites en el genoma d’Aotus nancymaae.
Figura 8. Arbre filogenètic de la família de selenoproteïnes SelW
SelW1
Hem identificat una seqüència de 212 nucleòtids codificant en sentit positiu (23210 – 23422) situada en l'scaffold KQ000054.1 del genoma d'Aotus nancymaae. La proteïna predita consta d’un sol exó i conserva la selenocisteïna present en la SelW1 humana, amb la qual presenta un alineament força bo, tot i que en humans la proteïna és més llarga (amb una diferència de 16 aminoàcids). Mitjançant el programa Exonerate obtenim un altre codó UGA cap a l'inici de la proteïna, però és possible que codifiqui per un codó STOP. No hem trobat predicció de SelW1 en Aotus nancymaae amb Seblastian, i hem identificat dues regions SECIS però es troben en sentit negatiu. Fins i tot agafant tota la regió completa de l’scaffold no som capaços de trobar cap element SECIS sentit positiu i en la regió 3’-UTR. Podriem interpretar que evolutivament s’ha conservat l’estructura de la SelW1 incloent la selenocisteïna però s’ha perdut l’element SECIS, però això és molt poc probable segons el que esperaríem. Així doncs, concloem que la SelW1 segueix sent una selenoproteïna en Aotus nancymaae i que per algun motiu desconegut no hem trobat l’element SECIS.
SelW2
Hem identificat una proteïna homòloga a SelW2 humana codificada a l’scaffold KN990761.1 per una seqüencia de 869 nucleòtids codificant en sentit negatiu (3604229 – 3603360) del genoma d'Aotus nancymaae. La proteïna conté 2 introns i 3 exons, no conté cap selenocisteïna i presenta un bon alineament amb l'homòloga en humans tot i ser més curta que aquesta, tal com passava amb SelW1. Com era d'esperar, ja que no es tracta d'una selenoproteïna, no s'ha trobat predicció amb Seblastian ni tampoc una regió SECIS.
Tot i pertànyer a la mateixa família, veiem que SelW1 i SelW2 no tenen homologia segons el resultat del BLAST, el qual dóna hits en scaffolds diferents per a les dues proteïnes, tot i que l'una és homòloga en Cys de l'altra. Això pot ser degut a que no es troben filogenèticament a prop tot i ser de la mateixa família.