SelH

La Selenoproteïna H (SelH) en mamífers s'ha definit com una proteïna d'unió a DNA amb plegament de tipus tioredoxina i activitat redox que es localitza al núcli, més concretament, al nuclèol. Està implicada en la protecció de la cèl·lula dels radicals H2O2 i en la biogènesis i la funció mitocondrial. A més a més, és responsable de la síntesis de novo de glutationa i de la detoxificació de fase II en resposta a l'estrés oxidatiu.

Hem pogut identificar una regió codificant per a la proteïna homòloga a la SelH humana de 597 nucleòtids (876075 – 876672) a l'scaffold KN995148.1 del genoma d'Aotus nancymaae. El gen consta de 597 nucleòtids i conté 2 introns i 3 exons en sentit positiu.

La seqüència proteica predita presenta un molt bon alineament amb la proteïna humana i es conserva la selenocisteïna en la mateixa posició, al segon exó.

Mitjançant el programa Seblastian hem trobat una predicció d'una proteïna de la mateixa llargada prèviament anotada com a SelH en Aotus nancymaae. També hem trobat una regió SECIS situada a 957 nucleòtids en la regió 3’ UTR del gen, i a 1190 nucleòtids respecte la selenocisteïna. Per tant, concloem que la Selenoproteïna H existeix en Aotus nancymaae.