La família de les Selenoproteïnes R (SelR) pertanyen a la família de les Methionine sulfoxide reductases (Msrs), les quals són uns enzims depenents de tiol amb un rol important en la protecció de les proteïnes cel·lulars de l'estrés oxidatiu, ja que redueixen els residus oxidats de metionina (Met). Concretament, SelR és responsable de la reducció dels residus de meteonina-R-sulfòxid de les proteïnes.
En el genoma humà, SelR1 és la única selenoproteïna de la família, mentre que SelR2 i SelR3 són homòlogues en cisteïna. Tal i com es mostra en la filogènia obtinguda, tant per a les proteïnes humanes com en el cas de les SelR homòlegues que hem predit per a Aotus nancymaae, que es comentaran a continuació, SelR2 i SelR3 presenten una major homologia entre elles que amb la SelR1.
Figura 6. Arbre filogenètic de la família de selenoproteïnes SelR
SelR1
En aquest cas, hem assignat a la proteïna la seqüència de 2425 nucleòtids (5695581- 5698006) que codifica en sentit positiu en l’scaffold KN997911.1. Tot i tenir el segon millor e-value en el BLAST, presenta 3 hits en sentit positiu i un alineament molt millor a l'hora de realitzar el T-COFFEE. La proteïna conté 3 exons i 2 introns i conserva la Sec en la mateixa posició del tercer exó que en el cas de la selenoproteïna humana. Tot i això, no hem trobat cap predicció amb el Seblastian ni cap regió SECIS. Seria molt estrany que estigués la selenocisteïna conservada (i part de l'estructura de la proteïna) però no l’element SECIS. Així, concloem que la SelR1 segueix sent una selenoproteïna en Aotus nancymaae i que si no hem trobat l’element SECIS és perquè no hem donat prou marge en el fastasubseq i no hem considerat una seqüència prou llarga. En qualsevol cas, els elements SECIS haurien de trobar-se en sentit positiu i en la regió 3’-UTR.
SelR2
Hem predit una proteïna homòloga a SelR2 codificada per una seqüència codificant en sentit positiu de 22352 nucleòtids (3395490 – 3417842) de la regió KN989563.1 d'Aotus nancymaae. La proteïna conté 3 exons i 2 introns i no té cap selenocisteïna, tot i que hem trobat un codó STOP. L'alineament donat pel T-COFFEE és força bo tot i que sembla que ha perdut una part central d'uns 45 aminoàcids respecte la proteïna humana. No hem trobat predicció amb Seblastian ni regió SECIS, la qual cosa confirma que SelR2 tampoc és una selenoproteïna en Aotus nancymaae, sinó una proteïna homòloga en cisteïna.
SelR3
L'scaffold assignat a aquesta proteïna és KN999553.1, concretament una regió de 133543 nucleòtids codificant en sentit negatiu (3764277 - 3630734). Aquest scaffold també presentava hits per a SelR2 però, en aquest cas, obtenim 4 hits en sentit negatiu. De la mateixa manera, SelR2 presentava hits per aquest scaffold però amb un e-value menor, la qual cosa ens indica la proximitat filogenètica entre les dues, tal com hem vist en l’arbre filogenètic. En canvi, aquesta homologia no s'observa amb SelR1, la única selenoproteïna de la família. La proteïna predita per SelR3 en Aotus nancymaae té 4 introns i 5 exons i presenta un bon alineament tot i ser més curta que l'homòloga humana. No conté cap selenocisteïna ni tampoc hem trobat predicció amb Seblastian ni cap regió SECIS, la qual cosa confirma que SelR3 tampoc és una selenoproteïna en Aotus nancymaae, sinó que es tracta d'una proteïna homòloga en cisteïna.