Conclusions eEFSec
La proteïna Eukaryotic Elongation Factor forma part de la maquinària de síntesis de les selenoproteïnes. Transporta el Sec-tRNA aminoacilat al ribosoma i suprimeix els codons UGA upstream de la seqüència d’element SECIS (seqüència d’inserció de Sec).[6]
Mus musculus no presenta aquesta proteïna, en canvi sí la trobem en el genoma humà. Aquesta, al no ser una selenoproteïna, sinò que forma part de la maquinària de síntesis, no conté cap selecisteïna ni l’element SECIS.
En Mustela putorius furo els resultats obtinguts coincideixen amb els esperats. Aquest gen presenta un molt bon alineament (e-value de e-114) i cap selenocisteïna (degut a la seva importància com a maquinària de síntesis); per tant es pot concloure que existeix l’homòleg en fura.
Vam trobar sorprenent que aquesta proteïna no fos present en Mus musculus però sí en Homo sapiens i Mustela putorius furo. Utlitzant el tblastn al NCBI, sí hem trobat l'homòleg en Mus musculus i, a més, la presència d’aquesta proteïna en ratolí ha estat descrita per Strausberg RL et al., (2002) com a eukaryotic elongation factor, selenocysteine-tRNA-specific. [22].
Això ens fa pensar que malgrat no està descrit en SelenoDB sí es troba en el genoma de Mus musculus. Aquesta seria l’opció més lògica atenent a la funció tant important que desenvolupa eEFSec.
Gràcies al tblastn, també hem pogut observar que aquesta proteïna sembla estar molt conservada en diferents primats (Pan paniscus, Papio anubis, Macaca mulatta, Pongo abelii, Callithrix jacchu,entre d’altres), també està present en alguns osos (Ailuropoda melanoleuca), amb menor homologia en rosegadors (Rattus norvegicus, Oryctolagus cuniculus, Cavia porcellus) i en cans (Canis lupus familiaris), que es l’organisme més estretament relacionat filogenèticament amb la fura.
Tornar a l'inici de la pàgina