Conclusions SelW
SelW1
La Selenoprotein W1 està relacionada amb els processos redox cel•lulars, trobant-se unida a un important antioxidant endogen, el glutatió. També està present en alguns organismes deficients en seleni ja que es creu que té un rol important a nivell del desenvolupament del sistema nerviós a més de participar en el metabolisme del seleni. [18].
Per trobar aquesta proteïna en Mustela putorius furo es va haver d’utilitzar com a query la proteïna d' Homo sapiens, ja que quan es va buscar amb la proteïna de Mus musculus, no es va trobar cap hit significatiu. Una possible explicació és que la proteïna anotada en SelenoDB per ratolí fos incompleta, ja que no començava per Met, ni conté una selenocisteïna malgrat estar anotada com a selenoproteïna.
El resultat obtingut a partir de la proteïna humana té una homologia bastant bona (e-value=7e-13), la presència de selenocisteïna i un element SECIS amb una puntuació força baixa (score=0.8). Malgrat això, el fet de trobar els elements anteriors, ens fa pensar que l'element SECIS realment s'hi trobi però amb una estructura alternativa que el programa utilitzat ha estat incapaç de reconèixer.
SelW2
La Selenoprotein W2 no té una funció gaire coneguda. Se sap que en mamífers SelW2, a l'igual que SelW1, és abundant en el múscul esquelètic, cardíac i en el SNC. S'ha vist que tenen una relació molt important, ja que una depleció de seleni produeix la destrucció de la proteïna. [18]
L’espècie de referència per a trobar aquesta proteïna en Mustela putorius furo ha estat Mus musculus. Tant en ratolí com en humà SelW2 és un homòleg en cisteïna.
El hit trobat té una bona homologia (e-value=2e-18) i no té selenocisteïna però en canvi sí cisteïnes. Trobem prediccions d’elements SECIS amb puntuacions tant baixes (score=0) que fa pensar que realment no hi ha estructures SECIS (que és el resultat esperat ja que tampoc n’hi ha en ratolí o humà).
Podem concloure que es tracta igualment d’un homòleg en cisteïna.
Tornar a l'inici de la pàgina