Selenoproteïnes de la Mustela Putorius Furo

Conclusions SelH

La Selenoprotein H és una proteïna que sembla tenir una funció de protecció sobre les neurones del dany induït per UVB, mitjançant la inhibició de vies apoptòtiques i promoció de vies de supervivència. [15].

L’espècie de referència ha estat Mus musculus a partir de la qual hem obtingut dos hits amb molt bona homologia amb la query (e-value=e-23) i idèntics entre ells, però en regions diferents en el genoma de Mustela putorious furo.

El primer hit es troba en direcció forward i presenta una selenocisteïna, però no hem pogut trobar cap element SECIS. En canvi el segon hit es troba en direcció reverse i sí que presenta un element SECIS però amb un score no significatiu (0). Els dos productes de la duplicació conserven la selenocisteïna.

Aquestes observacions ens fan pensar que la SelH ha patit una duplicació en el genoma de la fura (anomenarem aquestes proteïnes SelH1 i SelH2). El fet que les dues seqüències siguin idèntiques entre elles ens indica que es tracta d’una duplicació molt recent, i que per tant, no hi ha hagut temps per a que divergeixin. Ens sorprèn que malgrat conservar una gran homologia amb la proteïna de ratolí i conservar la selenocisteïna, no puguem trobar els elements SECIS, ja que sense ells les proteïnes expressades no serien funcionals. Podria ser que presenti una estructura alternativa que el programa SECISearch2.19 utilitzat no ha estat capaç de reconèixer.


Tornar a l'inici de la pàgina