Per finalitzar la recerca de les nostres selenoproteïnes en protists, hem buscat la maquinària necessària per a la síntesi d'aquestes. L'objectiu d'aquesta cerca és complementar la informació dels resultats obtinguts per així predir l'existència de selenoproteïnes en els genomes que hem estudiat.
Com veiem als resultats, cap dels genomes analitzats conté tots els elements de la maquinària necessaris per a codificar una selenoproteïna. Tot i així, pensem que alguns d'aquests genomes contenen selenoproteïnes i, per tant, podríem dir que els resultats obtinguts de la determinació de la maquinària no han estat els òptims. Per exemple, en el nostre projecte, hem determinat la presència de dues selenoproteïnes de la família Sel15 en D.discoideum i D.fasciculatum. En tots dos genomes hem trobat els mateixos elements de la maquinària: EF-Sec, Pstk, SBP2, Sec p43, SLA/LP i SPS2. L'element que falta és el tRNAsec.
D'aquesta manera, donat que els resultats de l'anàlisi de selenoproteïnes són molt bons i determinants i que, tot i que nosaltres no hem trobat el tRNA, la revista Nature al 2005 va descriure el genoma de D.discoideum incloent-hi els tRNAs de selenocisteïnes, sabem que Sel15 es troba en D.discoideum. Respecte D.fasciculatum, assumirem que passa el mateix que en D.discoideum, ja que a més de trobar-hi els mateixos elements (Sel15 i tota la maquinària excepte tRNAs), la proximitat filogenètica entre totes dues espècies ens permet confirmar la hipòtesi.
Un altre aspecte a destacar és la manca d'elements de la maquinària en genomes com A.rara i G.niphandrodes. El més probable és que cap d'aquests dos genomes contingui selenoproteïnes, donat que les possibilitats de què ens haguem equivocat al predir tots els elements en aquests genomes no és gaire alta. A més, pel que fa a la nostra cerca de selenoproteïnes, en cap d'aquests genomes n'hem trobat cap, fet que reafirma els nostres resultats.
Per altra banda, en el genoma de F.cylindrus, s'hi ha trobat tots els elements de la maquinària. Tot i que nosaltres no hi hem trobat cap família de selenoproteïnes, creiem que aquest organisme probablement en conté en el seu genoma, donat que sinó, evolutivament, hauria perdut part d'aquesta maquinària per selecció natural.