La selenoproteïna Fep 15 no es troba en cap dels genomes de protists analitzats donat que, havent executat el tBlastn i havent analitzat els resultats no s'ha obtingut cap hit significatiu, és a dir, cap hit amb un E-value inferior a 10-4.
La selenoproteïna Fep 15 només ha estat descrita en peixos, motiu pel qual totes les queries pertanyen a organismes d'aquest grup filogenètic.
Tenint en compte que existeix la hipòtesi de què la selenoproteïna Fep 15 només és present en peixos, podem afirmar que els nostres resultats obtinguts a partir de 14 genomes de protists no contradiuen la hipòtesi fins ara formulada [Novoselov, 2006].
Si aquesta premissa fós certa, podria ser conseqüència de dues situacions evolutives diferents: que la Fep 15 fos una selenoproteïna de nova aparició en la línia evolutiva dels peixos, o bé, que es tractés d’una selenoproteïna inicialment existent en tots els organismes però que s’ha anat perdent evolutivament fins a trobar-se exclusivament en peixos.
Novoselov S.V. i el seu equip van descriure l'any 2006 la selenoproteïna Fep 15 (for
fish Sep15-like protein), pertanyent a la família de selenoproteïnes Sep 15. Amb la finalitat de conèixer la història evolutiva de la Fep 15, van realitzar un anàlisi filogenètic de la família Sep 15 (Sep 15, Sel M i Fep 15). Resultant del seu estudi, van construir un arbre filogenètic generat mitjançant Clustal W en el que s'hi poden distingir dos clústers diferenciats: un format per la Sep 15, i un segon format per la Sel M i la Fep 15. Dins aquest segon clúster, la primera d'aquestes selenoproteïnes es troba present tant en vertebrats com en Chlamydomonas, unes algues verdes unicel·lulars. Per altra banda, totes les seqüències de Fep 15 presenten una similitud major i, per tant, una menor distància evolutiva entre elles, que no pas amb la resta de membres de la seva família.
A partir de totes aquestes dades, podem hipotetitzar que la Fep 15 prové d'una duplicació de la Sel M en peixos, que posteriorment va mutar perdent una Cisteïna situada 3 aminoàcids upstream de la Selenocisteïna.