Discussió tRNA

La cerca dels tRNAs s'ha basat en una pàgina web proporcionada pel professorat, la qual mostra el genoma de tots organismes amb els seus tRNAs corresponents. Per obtenir aquesta informació el professorat va scannejar amb el programa tRNAscan el genoma de tots els organismes. Nosaltres no ho vam poder realitzar, ja que els nostres ordinadors no tenien aquest programa instal.lat.

L'output d'aquest programa proporciona tots els RNAt presents en el genoma de cada un dels organismes mostrant el seu anticodó. Sabent que el codó de la selenocisteïna és TGA i, vam buscar el seu anticodó, TCA, en cadascun dels fitxers que ens havia proporcionat el programa. La presència d'aquest anticodó indica l'existència del tRNA per a selenocisteïna (SeC) i, per contra, l'absència d'aquest correspondria a la no existència del RNAt selenocisteïna (SeC).

Ara bé, aquests resultats discrepen dels resultats esperats, ja que en els organismes on hem trobat selenoproteïnes , el programa prediu l'absència de tRNAsec. Considerant, que sense tRNAsec no podrien sintetizar-se selenoproteïnes, considerem que el programa no ha fet un scanneig de tRNAsec òptim.

Tornar a la taula