P.tricornutum

Com s'observa ens els resultats del tBLASTn, els E-values obtinguts són significatius i molt bons (veure resultats a la taula). A més, s’alinea la selenocisteïna de la query amb un codó stop de l’organisme. Això ens indica, per tant, que molt probablement la Sel O en P. tricornutum és una selenoproteïna.

Per aquest motiu, vam seguir el procediment tal i com està establert en l'apartat de materials i mètodes. La proteïna predita per l’exonerate conté un codó stop en el lloc on esperaríem la selenocisteïma. Finalment, en efectuar el t-coffee observem que la proteïna, tal i com esperàvem, alinea el seu codó stop amb la selenocisteïna de la query. Per confirmar que es tractava d’una selenocisteïna, hem anat a l’arxiu que conté el cDNA (veure taula) i hem mirat si en la posició corresponent a la selenocisteïna hi havia un codó ATG. Aquest és el que codifica per una selenocisteïna i, per tant, d’aquesta manera confirmem que es tracta d’una selenoproteïna. Per confirmar que es tracta d’una selenoproteïna de la familia que cercavem vam realitzar un BLASTp online i vam veure que els primers hits corresponien a proteïnes de la familia de Sel O. Per tant, podem afirmar que estem davant d'una selenoproteïna.

Cal esmentar que hem provat de córrer el BLAST amb diferents querys (E.siliculosus, P.infestans, A.anophagefferens). L’única query que ens ha permés obtenir aquest resultat ha estat la query de A. anophagefferens que l’hem obtingut de l’NCBI a partir d’un BLASTp online realitzat amb les primeres prediccions de proteïnes realitzades per l’exonerate amb les querys de E.siliculosus i P.infestans.

El fet de que la millor query fos una selenoproteïna de A. anophagefferens ens indica que possiblement aquest organisme està filogenèticament més relacionat amb els bacteris que no pas els altres organismes.

A continuació vam procedir a la cerca d’elements SECIS. En el mode Strict de la pàgina SECISearch no vam obtenir-ne cap. Com que prèviament, havíem demostrat que era una selenoproteïna, la proteïna havia de contenir algun element SECIS. Per aquest motiu vam baixar els nivells d’energia requerits perquè el programa ens mostrés SECIS, i conseqüentment en vam obtenir tres. Però dos d’ells tenien un score massa baix. Per tant, vam escollir el de score més alt (9,02), l’estructura del qual era semblant a la predita prèviament.

Tornar a la taula