Discussió


Discussió per a la família GPx


Trypanosoma Congolense


El tBLASTn de la proteïna Gpx humana contra el genoma d'aquest protista rebel·la un únic hit amb un e-value estadísticament significatiu:


HIT		REGIÓ			INICI		FINAL		e-value

hit1		T.congo.pschr.11	4437612 	4437211 	5e-16  

En el resultat del blast veiem com la selenocisteïna de la query s'alinea amb una cisteïna, fet que corroborem a l'analitzar els resultats de l'exonerate. Aquests resultats ens permeten sospitar de la presència d'un homòleg d'aquesta selenoproteïna humana amb cisteïna. Amb el T-Coffee confirmem l'alineament de la Sec amb la Cis, i tot i que ens falta informació en 3' i 5', com que la selenocisteïna s'ha alineat amb la cisteïna, així com les seves regions pròximes, molt probablement aquesta regió correspondrà a un homòleg amb cisteïna de la GPx humana.


Per saber si es conserven els elements SECIS, realitzem un anàlisi per predir possibles seqüències d'aquests elements i la seva posició. No s'han trobat elements SECIS vàlids a la regió 3'UTR del hit.


No obstant, podem concloure que es tracta d'un protista el qual presenta un homòleg amb cisteïna de la selenoproteïna GPx i, degut a que els elements SECIS ja no són necessaris, aquests s'han eliminat.


Hem dut a terme un blastp contra la base de dades del NCBI no redundant. Veiem que està descrita una annotació amb T.congolense que és idèntica per la major part de la nostra seqüència, però a la regió 5' no és igual.


Pel que fa als elements de la maquinària analitzats, trobem: eEF-Sec, Pstk, SLA/LP i SPS2.