Conclusions

L'objectiu del nostre treball era trobar la selenoproteïna K en diferents espècies de protistes. Després de realitzar tots els passos explicats en l'apartat de materials i mètodes, hem arribat a la conclusió que dels organismes que se'ns van proposar, únicament vam identificar la nostra SelK en dos d'ells: T.cruzi i L.mexicana.

En el primer hi vam trobar tot el que buscàvem de la Selk: proteïna i element SECIS (cove score de 13'8). Del segon, sols vam trobar la proteïna en qüestió però no vam trobar element SECIS (obteníem un cove score de "0"). El fet de que no trobem element SECIS no significa que no es tracti d'una selenoproteïna ja que pot ser que aquesta tingui un element SECIS que no es troba a la base de dades, o bé, que no es troba en el tall que hem analitzat.

També teníem una tercera espècie, P.sojae, de la que vam obtenir un bon alineament amb el BLAST però que degut a que no ens alineava la selenocisteïna hem conclòs que no es tractava d'una selenoproteïna.

Analitzant detingudament la seqüència de la nostra Selk, vam observar que la gran majoria de BLASTs ens donaven bons alineaments degut a l'existència de numeroses repeticions de G, per tant no podem quedar-nos amb aquests BLASTs ja que en realitat són regions d'alta homologia respecte la nostra proteïna query però no ens interessen perquè es tracta de seqüències repetitives que no són característiques de la SelK.

Per últim, mencionar que durant la realització d'aquest treball hem adquirit els coneixements necessaris per usar les comandes de UNIX, programar en Perl, Shell, dissenyar una web en html i moure'ns per diferents bases de dades com la de NCBI.