Conclusions

El fet que haguem trobat selenoproteïnes en A. anophagefferens com també en espècies molt allunyades filogenèticament, ens fa pensar que aquestes desenvolupen un paper important en el metabolisme dels éssers vius. Es creu que la funció de les selenoproteïnes està relacionada amb activitats reductores com l'eliminació dels radicals lliures, fet que especulem que podria explicar la seva conservació al llarg de les espècies. Ens ha semblat molt interessant la troballa d'un gran nombre de selenoproteïnes en el genoma d'Aureococcus anophagefferens.

Tot i ser un treball interessant i amb un alt contingut pràctic, ha exigit moltes hores de dedicació i treball davant de l'ordinador. Al llarg del projecte ens hem trobat amb moltes dificultats a superar, sobretot problemes d'obtenció i ús dels programes. Malgrat això, considerem oportú remarcar que hem après a utilitzar diverses eines informàtiques de gran utilitat en l'àmbit de la Biologia.

Com a suggerències pel proper any, creiem que són necessàries més hores per ensenyar a elaborar pàgines web (almenys als que tenim un nivell d'informàtica molt bàsic) i que no sigui obligatori que tingui una configuració compatible amb tants exploradors. Per últim esmentar que seria avantatjós que les classes i pràctiques de l'assignatura estiguessin més enfocades a l'elaboració del treball.


Bibliografia

  • Briceli, Lonsdale, 1997: Aureococcus anophagefferens: causes and ecological consequences of brown tides in U.S. mid-Atlantic coastal waters.
  • Cassago et al, 2006: Identification of Leishmania selenoproteins and SECIS element.
  • Gastrich et al, 2004: Assessment of brown tide blooms, caused by Aureococcus anophagefferens, and contributing factors in New Jersey coastal bays.
  • Lobanov et al, 2006: The Plasmodium selenoproteome.
  • Lobanov et al, 2006: Selenium metabolism in Trypanosoma: characterization of selenoproteomes and identification of a Kinetoplastida-specific selenoprotein.
  • Novoselov et al, 2006: A highly efficient form of the selenocysteine insertion sequence element in protozoan parasites and its use in mammalian cells.
  • Obata, Shiraiwa, 2005: A novel eukaryotic selenoprotein in the Haptophyte Alga Emiliania huxley.
  • Maryland Department of Natural Resources.com [sede Web]. Annapolis: Maryland Department of Natural Resources.com; 1995- [actualitzada el 11 de Març de 2009; accés 21 de Febrer de 2009].