SECIS binding protein 2 (Sbp2)

Aquesta proteïna intervé en el procés de traducció de la selenoproteïna, i s'encarrega juntament amb secp43 i el tRNAsec en la introducció de Sec en la seqüència i, d'aquesta manera, evitar que el codó UGA sigui considerat un codó d'aturada.

En aquest cas, la recerca ha donat pocs resultats significatius. Tot i això, s'exposen els resultats als quals s'ha arribat.

En un primer moment, es va aconseguir la seqüència de la proteïna, en aquest cas, la seqüència prové del genoma de la Drosophila melanogaster. De la mateixa manera que s'havia procedit anteriorment, es va enfrontar aquesta proteïna amb el genoma del plasmodium a través d'un tBLASTn. Els resultats mostren que no hi ha cap hit.

Posteriorment vam fer un BLAST amb la seqüència humana en el BLAST de PlasmoDB. En aquest cas sí que vam obtenir diversos hits, un d'ells una proteïna sense caracteritzar de Plasmodium berghei, amb un E-value de 7,6e-4.

Pel mateix motiu que en la proteïna PSTK, des d'un punt de vista biològic, és imprescindible que existeixi un homòleg d'aquesta, per tant, el més aproximat que podem obtenir és aquesta seqüència.


Descarregar el cDNA del gen.

Descarregar la seqüència de la proteïna.


Aquí podeu descarregar tota la documentació referent a Sbp2.