La selenoproteïna Sel K està contemplada a SelenoDB però cap dels aliniaments amb les proteïnes presents a aquesta base de dades va donar resultats significatius. No obstant aixó, a GeneDB es troba la proteïna definida per Trypanosoma, espècie que no està inclosa a SelenoDB.


Vam aliniar la seqüència de Trypanosoma amb el genoma de Leishmania amb TBLASTN i vam obtenir un aliniament amb un E-value de 10-9. Si s'observa detingudament l'aliniament es pot veure com aquest E-value és degut a la baixa homologia a la regió central, però en els extrems hi ha una conservaciò remarcable i, fet molt important, alinea la selenocisteïna (X) amb un asterisc, el qual correspon a una altra U.




Vam procedir a tallar la seqüència tenint en compte que es trobava en sentit revers.


Seqüència

Vam comparar el fragment tallat amb la selenoproteïna de Trypanosoma amb Genewise. Vam obtenir un aliniament bo per a la regió inicial, però degut a les divergències en la regió central l'aliniament quedaba tallat i conseqüentment no aliniaba el final de la seqüència, que com sabíem pels resultats de TBLASTN també tenia una conservació destacada.


Resultat Genewise

Donat que Genewise no aportava suficient informació, vam utilitzar exonerate per comparar ambdues proteïnes, obtenim el resultat que es mostra a continuació. Exonerate va indicar que a la seqüència predita només hi ha un exó.



Donada la remarcable conservació de seqüència i l'aliniament entre dues U, que portava a sospitar que Sel K es troba al genoma de Leishmania, vam realitzar una cerca d'element SECIS amb SECIsearch al fragment genómic tallat. Vam obtenir el següent element SECIS, amb un COVE score de 14.76.

L'aliniament, juntament amb el SECIS predit, ens indicaven de forma bastant clara que es tractaba de l'ortòleg de Sel K a Leishmania . Per acabar de comprovar que el que teníem era una selenoproteïna, vam utilitzar Interpro per tal de cercar dominis a la seqüència

.


Es pot observar com a la proteïna hi ha dominis implicats en reaccions redox. Adiccionalment, segons descriuen Lobanov et al, el motiu CXXU (sent X qualsevol aminoàcid) &eactue;s com&uactue; a selenoproteïnes amb activitat redox a través e la unió de selenosulfit (Interpro tambe´ prediu un domini tiolasa).

Aquests resultats ens porten a concloure que, efectivament, Sel K és present al genoma de Leishmania major al cromosoma 36.

.