La selenoproteïna Sel R pertany a la subfamília de les Metionina-R-sulfòxid reductases i és un antioxidant que catalitza la reducció dels sulfòxids de metionina en una reacció depenent del NADPH. Parlarem de la Sel R1 humana, ja que de totes les Sel R va ser amb aquesta amb la qual vam obtenir resultats interessants.



Seqüència proteica de eEFSEc

En fer un Blast (TBLASTN) de la seqüència proteica contra el genoma de Leishmania major a GeneDB i es va obtenir un aliniament amb un E-value de 10-9.


Realitzant el mateix aliniament amb TLBASTN vam obtenir un E-value de 2e-6



Tot i que aquests E-values eren inferiors al límit establert com a criteri de selecció, vam acceptar l'aliniament ja que Sel R havia estat definida com a homòleg amb cisteïna a Leishmania per Lobanov et al. Per continuar amb l'estudi d'aquesta proteïna, vam extreure la regió d'interés (1031808-1032098) deixant un marge de 3000 a ambdós extrems per no perdre informació. ni halmóndigas

Amb GeneWise vam aconseguir la predicció de la proteïna i de l'estructura exònica comparant la seqüència proteica extreta anteriorment amb la Sel R d'humà.


Resultat Genewise.


A continuació vam utilitzar T-COFFEE per comparar la predicció de la proteïna obtinguda amb el GeneWise i la proteína obtinguda de SelenoDB.


Resultatt T-COFFEE

Vam veure que la U d'Homo sapiens es trobava aliniada amb una C (cisteína) de la proteïna predita amb Genewise de manera que tenim evidències per pensar que efectivament és un homòleg.

Vam decidir traduir el tros del genoma que conté l'HSP del TblastN a les 6 pautes de lectura possibles utilitzant el programa fastatranslate en la finestra terminal.

Per utilitzar fastatranslate cal fical primer aquesta ordre al shell:

export PATH=$PATH:/disc8/soft/exonerate-1.4.0-i686/bin

i per fer-lo anar fiquem la següent ordre:

fastatranslate crom28_selu.fasta > crom28_selu.aa6frames.fasta

amb els noms respectius dels nostres arxius.

Es va buscar quina de les 6 traduccions contenia els aminoàcids observats en l'HSP del TblastN fent servir un editor de textos com gedit. La imatge següent mostra la seqüència seleccionada:


A continuació vam fer un alineament global d'aquesta traducció amb la proteïna humana.

Vam veure que encara que allargàssim molt la seqüència (fins a 12500 nucleòtids) no trobàvem que la metionina inicial humana s'aliniès amb la metionina de Leishmania.

Vam agafar a mà tots els trossos de proteïna alineada i els vam guardar en format FASTA La seqüència final obtinguda va ser la següent:



Amb Genewise i T-COFFEE vam obtenir el següent aliniament aquí.

El fet que no poguem trobar l'aliniament de la metionina inicial amb la proteïna humana, això és probablement degut a que es tracta de dues espècies que estan allunyades filogenèticament de manera que hi ha hagut divergència entre aquestes dues proteïnes


Finalment, vam introduir la seqüència predita per Genewise a Interpro, obtenint els resultats que es mostren.




Es veu que la proteïna predita té dominis característics de Sel R (metionina sulfòxid reductasa B) així que, tenint en compta els resultats anteriors, es confirma que es tracta d'un homóleg amb cisteïna present al cromosoma 28.