Selenoprotein I (SelI)

No té funció coneguda.

Dels diferents trànscrits que trobem en aquesta proteïna, hem seleccionat el primer, una selenoproteïna, ja que era el més representatiu segons els criteris mencionats anteriorment.

Un cop obtinguts els resultats de l'exonerate i genewise i el posterior t-coffee, seleccionem l'scaffold gi|406021975 com a regió del genoma de Chrysochloris asiatica, on es troba aquesta selenoproteïna.

Veiem que el hit es troba a la cadena reverse.

Amb exonerate trobem un hit amb una llargada de 50303 nucleòtids, 10 exons i 9 introns, i un valor de raw score de 1913. El hit trobat comença a l'aminoàcid 1 de la query en humans fins a l'aminoàcid 397. Tenint en compte que la nostra query tenia 397 aminoàcids, tota la proteïna ha estat trobada.

Amb genewise trobem un hit amb una llargada de 46704 nucleòtids, 10 exons i 9 introns, i un bit score de 779,55. El hit trobat comença a l'aminoàcid 1 de la query en humans fins a l' aminoàcid 386. Tenint en compte que la nostra query tenia 397 aminoàcids, la regió del final no ha estat trobada.

Si comparem els resultats de genewise i exonerate veiem que la informació no és exactament la mateixa. En el cas d'exonerate el hit trobat cobreix la query humana mentre que el genewise ho fa des del principi però no cobreix la part final, que és on es troba la selenocisteïna. El número d'exons i introns és el mateix utilitzant els dos programes. La selenocisteïna és l'aminoàcid 387 (està també al genoma del talp) , per tant amb l'exonerate el trobem mentre que amb genewise no.

Amb el programa SeciSearch no es prediu cap element SECIS que pugui ser usat per a la incorporació de la selenocïna.Tot i això, creiem que està conservada com selenoproteïna al genoma de Chrysochloris asiatica.

Aquesta proteïna en humans conté una selenocisteïna però la que trobem al genoma del tenrec no en conté ja que la SelI humana és 20 aminoàcids més llarga que la que ha estat trobada al genoma del tenrec i en aquests últims 20 aminoàcids es troba la selenocisteïna. Per tant, podem dir que en genoma del talp es troba la selenoproteïna.