Passos per fer la distribució filogenètica de l’ADH1 i l’ADH3:

 

La distribució filogenètica de l’ADH1 i de l’ADH3 s’ha fet a partir dels organismes que mantenen ambdues isoformes per després poder comparar-les.

 

Per obtenir les seqüències dels organismes es va fer un PSI-blast a partir de l’ADH3 humana (P00326) de la base de dades swissprot i es va escollir tots aquells organismes que tenien les dues isoformes: ADH1 i ADH3.

 

Aquests organismes són:

La primera entrada de cada organisme correspon a la seqüència de l’ADH1 i la segona entrada fa referència a la de l’ADH3.

 

Aquestes seqüències es van agafar en format FASTA (adh1 i adh3) i es va fer un alineament múltiple amb CLUSTALW. A partir d’aquí es pot veure l’anàlisi de la varietat d’aminoàcids que formen la proteïna en la funció JalView (adh1 i adh3).

 

El resultat obtingut en fer l’aliniament són els fitxers clusadh1.inf i clusadh3.inf, que es van introduir en el programa Protdist del paquet PHYLIP per tal d’obtenir el càlcul de les distàncies entre les proteïnes en una matriu de distàncies. Els fitxers de sortida són adh1.dis i adh3.dis, que es van introduir en el programa Neighbour de PHYLIP per obtenir la representació en forma d’arbre de l’ADH1 (adh1.tre i adh3.tre) dels diferents organismes analitzats per tal de veure la seva evolució.

 

L’últim pas de l’anàlisi és fer l’estimació de la robustesa de l’arbre obtingut (bootstrap) per saber quines branques són més fiables per analitzar la filogènia. Els passos a seguir per tal de poder fer aquesta estimació són:

Aquest últim programa ens donarà un outfile (consadh1.txt i consadh3.txt) i un treefile (consadh1.tre i consadh3.tre) per cada ADH.

 

Per fer l’anàlisi de l’ADH1 i l’ADH3 en conjunt, vam seguir els mateixos passos. En aquest cas, però, vam fer l’anàlisi amb el programa Protpars (PHYLIP) , a més de fer-ho amb el Neighbour.