QUÈ HA DE FER?


El nostre programa ha de predir quin és el gen amb màxima puntuació que pot construir-se a partir d'un conjunt d'exons. Per exemple, tenim quatre exons: A, B, C i D (amb unes puntuacions respectives de 10, 20, 15 i 12). Suposem que no se solapen i que compleixen totes les restriccions descrites. El que farà el nostre programa és:

  1. Detectar quin és el gen que acaba amb l'exó A i té màxima puntuació. En aquest cas només hi haurà una possibilitat de gen (format exclusivament per l'exó A i amb una puntuació de 10). Ho acumula a la memòria.
  2. Busca el gen que acaba en l'exó B i té puntuació màxima. En aquest cas, trobarà dos possibles gens: un format per l'exó B (amb una puntuació de 20) i un format per dos exons, l'A i el B (amb una puntuació de 30). El programa guardarà aquest últim gen com al de màxima puntuació
  3. Buscarà el gen amb màxima puntuació que acabi amb l'exó C. En aquest cas hi haurà tres possibles gens i el de màxima puntuació serà el que estarà format pels tres exons (amb una puntuació de 45, que és més gran que 30). I així successivament, fins arribar al gen amb puntuació màxima.

    De manera més gràfica:

    Aquest és l'exemple més senzill, però el nostre programa haurà de tenir en compte totes les restriccions ( anomenades en amb quines dades... )

    Torna a la pàgina principal