PERSPECTIVES DE FUTUR

 

 

*  Aquest enzim està implicat en la detoxificació de l’alcohol, per tant a nivell Biotecnològic seria interessant que les soques responsables de dur a terme la fermentació alcohòlica fossin molt poc eficients o deficients en aquesta via. En aquest sentit és interessant saber la implicació de cada aminoàcid en la funció de la proteïna de cara a l’ús industrial (modificació genètica de microorganismes).

 

*  L’estudi de la regulació transcripcional és interessant tant a nivell de coneixement bàsic com d’aplicacions industrials com les mencionades anteriorment. Referent a això, l’anàlisi de l’expressió podria explicar quin és el sentit biològic del gran nombre de transcrits per cada cluster gènic (expressió constitutiva o regulada, etc...).

 

*  Seria interessant fer un estudi comparatiu entre la mitjana d’SNPs del genoma humà i la mitjana de SNPs de la regió cromosòmica on està codificada la família d’Adh per veure si la tassa de mutació és superior a la del genoma humà i això explica la varietat dins de la família.

 

*  Un altre estudi interessant podria consistir en aliniar les seqüències proteiques dels transcrits Novels dels diferents gens amb les seqüències conegudes d’Adh, en vistes a identificar possibles isoformes funcionals noves.